Stackars Zune

Ma & Pa´s hund Zune blev sjuk förra veckan. Han gnällde/skrek när dom lyfte upp honom så uppenbarligen hade han ont. Dom gick till veterinären som konstaterade att det är problem med ryggen så han fick medicin och förbud från att hoppa, gå långa promenader och gå i trappor.

Idag var det dags för återbesök med röntgen. Han fick lugnande så han somnade och sedan kunde dom röntga. Han har ”diskbråck”. Han är sig inte alls lik och nu ska han fortsätta äta medicin och sen kommer han förmodligen att gå till en sjukgymnast för hundar. Det kan bli simträning…. jag skrattade nästan när jag hörde det och fick lite dåligt samvete men jag visste inte ens att det fanns för hundar.

Nu måste dom anpassa hemmet för honom. Nästan som ett barn – sätta upp grindar för trappen, han måste bäras och han får inte vara lös på gården. Om han får upp ett spår (som han fick igår) rusar han iväg som om han inte skulle ha några besvär alls men det kommer efteråt. 

Jag tycker så himla synd om honom och hoppas att han snart kommer att bli som vanligt igen 😦

[singlepic id=368 w=320 h=240 float=center]

7 tankar på “Stackars Zune

 1. Ja, det är för sorgligt. jag kan inte låta bli att sörja mina djur på samma sätt som människor då de blir sjuka eller går bort. Alla vi vår plats i hjärtat.
  Hoppas Zune kan få slippa ha så mycket ont nu då Ni vet om hans besvär. Vår Chivas har sista tiden börjat ”skrika” då vi ska torka honom. Kanske värt att kolla upp då. han är snart 9 år. Hur gammal är Z?

  Kram lilla Zunis.

 2. Zune är bara 4 år så därför känns det ännu mer jobbigt att han inte kan hoppa runt och vara ”så glad” som han brukar vara.

 3. Puss på Zune, Gruffis hemma är också dålig.
  Han har pensionerats från jakt efter att ha fått fel på hjärtklaffen. Har varit som en valp sedan han fick diagnosen. Nu de senaste dagarna har han börjat hosta. Vi får se hur det går…

  En glad nyhet. Nu funkar ”äldre inlägg” på min första sida. Är det du som varit framme med din webbtrollstav igen???
  kram

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s