Shiatsu massage

Jag ger inte upp, nån gång måste jag väl hitta en behandling som passar mig och som gör att jag slipper den förbannade huvud/nack värken.

Dagens prövning blev Shiatsu massage på Ibalans – Maud Svensson.

Hon började med att ge mig öronakupressur. Hon letade upp punkter i/på mitt öra där hon tejpade fast små frön. Jag vet, låter helmysko men jag vill så gärna tro på det.

Sen fick jag lägga mig på en madrass på golvet, hon tryckte på hela kroppen, stretchade och masserade. Som vanligt var mina nackmuskler jättehårda och spända.

Jag tyckte behandlingen var skön och avslappnande, om det hjälper vet jag inte men vi får väl se.

Fröna i örat ska sitta några dagar och jag ska klämma lite på dom några gånger per dag. Intressant!

—————————————————————————————————–

Shiatsu

Från Wikipedia

Shiatsu är en typ av massage från Japan – namnet shiatsu är japanska för ”fingertryck”.En shiatsumassör använder handflatan, tummen och fingrarna för att trycka på olika delar av kroppen för att lösa upp spänningar och öka rörligheten i muskler och leder. Till skillnad från klassisk västerländsk massage så ”knådas” inte musklerna i shiatsu, utan behandlas bara genom tryck och stretching.

Shiatsu har praktiserats i Japan i många århundraden och har sitt ursprung i, eller har blivit influerat av, traditionella kinesiska massagetekniker – teorin omfattar flöden i kroppen liknande de som omfattas av akupunkturens teori. Den moderna shiatsutekniken utvecklades av läkaren Tokujiro Namikoshi.

1 tanke på “Shiatsu massage

  1. Var så nyfiken på att höra vad du tyckte. Jag tyckte att det var en väldigt underlig upplevelse men hon måste ju anpassa behandlingen helt efter person. Ska bli spännande att höra mer på måndag :)!

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s