Dagens goda

Idag skjutsade jag Malin till träning. När vi svänger ner mot Träffen ser vi en tjej ligga på parkeringen. Susade till i huvudet och första tanken var så klart att hon var full. Så tänker nog dom flesta.

Släppte av Malin och åkte tillbaka, tjejen ligger kvar. Ser 2 karlar vid ett sophus, stannar bilen och frågar om dom sett att det ligger en tjej där borta. Jo det hade dom och den ena mumlade nåt om att hon säkert var full.

Ja, sa jag men hon kan faktiskt vara sjuk. Man kan inte förutsätta att dom är full och även om hon är full kan hon behöva hjälp.

Jag sa att jag inte vågar gå dit själv och bad dom följa med vilket den ena karln gjorde. Han skulle bara lämna lite grejor i sin lägenhet. Jag gick fram till henne själv, kunde liksom inte vänta.

Jag ruskade om henne och ropade Hallå i säkert 5 minuter innan människan svarade. Å vad jag hann tänka, ska jag ringa 112, andas människan, vad ska jag göra? Där ligger en normal tjej i 35-års åldern på en pizzakartong i en påse. Pizzan var en enda sörja i påsen och hon hade ingen aning om var hon fått den ifrån. Hon frågade om hon var hemma.

Nej, du ligger på en parkering ute och här kan du inte ligga. Är du sjuk? Är du full? Har du druckit?

Till slut svarade hon att hon inte var sjuk och att hon hade druckit.

Vi fick upp henne på benen och hon kunde vinglande ta sig fram.

Hon blev förtvivlad och tackade för att vi brydde oss om henne.

Stackars människa!

Jag frågade om hon kunde ringa en kompis som kunde hjälpa henne men hon fick tårar i ögonen och bara tyckte vi var så snälla.

Jag känner mig i alla fall nöjd att jag tittade till henne. Mitt samvete hade inte klarat att lämna henne där och om ni bara visste hur många som åkte förbi och bara ”struntade” i henne.

Om du inte vågar gå fram själv, be någon följa med.

Även om en människa är full kan hon/han behöva hjälp.

5 tankar på “Dagens goda

  1. Faaaaan va fint gjort Ewa 🙂 jag är jättestolt över dig, vi behöver fler sådana människor i världen………………

  2. Ewa, jättebra gjort av Dig! Du gjorde det enda rätta! Det finns alldeles för många som inte bryr sig. Viktigt är ju såklart att precis som du be om lite moralisk hjälp och inte utsätta sig själv för farliga situationer. Kram och Glad Påsk till Er alla!

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s