Det var inte bättre förr

När jag ändå halkade in på det här med skolan igår så måste jag nästan fortsätta.

Jag tycker skolan idag är  mycket bättre än förr men det finns en hel del mer att förbättra och förändra.

När jag gick i skolan jobbade alla på samma nivå. Klarade man inte ett prov var det inget mer med det. Idag får man skriva om provet tills man klarat det och alla jobbar på sin egen nivå men mot samma slutresultat. Att nå målen. Nu gör inte alla det och det finns säkert hundra olika orsaker till varför dom inte gör det. Meningen med en likvärdig skola och hög kvalitet är ju att ALLA ska nå målen.

Mina barn har fått all hjälp dom behöver för att klara skolarbetet och jag har alltid varit delaktig i hur det går.

Vad det gäller nedläggning av skolor kan jag tycka både och. Jag tror alla är lite rädda för förändringar men oftast är förändringar förbättringar.

I samma veva som Malin skulle börja 4:an beslutade man att lägga ner Häcklinge skola. Jag tycker det var ett bra beslut. När barnen är 10 år är dom faktiskt redo för att gå över till en större skola och jag tror inte att alltför många skolbyten är bra. Det jag störde mig på då var att Jens Leidermark stod på ett möte och lovade stort och brett om att dom skulle vara generösa med skolskjutsarna. Så blev inte fallet. Barnen som är berättig busskort enligt samma regler som varit i hundra år får åka vanliga linjebussen och gå ner till skolan.

Att lägga ner en liten skola som Alborga F-3 är jag inte för och det har till största del med närheten att göra och att barnen är så små.

Jag frågade Anton vad han tyckte om att börja på Soffe

Allt är jättebra förutom att det är så långt till skolan

Han ligger precis på gränsen för att få busskort. Man har dragit gränsen längst ut i vår länga. Han cyklar sina 3 km till skolan varje dag och jag förstår att han tycker det är långt. Han är faktiskt ”bara” 10 år. Vi kommer natruligtvis inte att låta honon cykla hela året då vädret inte kommer att tillåta det.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Skolskjutsreglerna är så satans föråldrade. Jag tycker inte att man ska dra en regel på ex antal km rakt av. Det finns barn som har mindre än 3 km till skolan men 1 km till närmaste busshållplats. En km är långt att gå speciellt om det är mörkt och 20 grader kallt. Jag tycker man måste titta på helheten och det är STOR skillnad på att vara 10 år eller 12 år men reglerna är lika idag. Dessutom kanske inte alla föräldrar har råd att köpa busskort till sina barn. Ska man då gå nästan 3 km??? Nä fy, stackars barn. Tror inte att nån vuxen skulle finna sig i det.

En sak till ska vi komma ihåg. Vi är alla olika och tycker olika och alla kommer inte att bli nöjda vilket beslut som än tas men det är oftast vi föräldrar som har mer bekymmer än vad barnen har. Vi har även olika erfarenheter av skolan. Det som funkar för ett barn/familj kanske inte funkar för en annan men vi vill nog alla att våra barn ska känna sig trygga i skolan, nå målen och må bra oavsett vilken skola dom går på.

Jag vill ändå tro att det bara kan bli bättre.

Så avslutar jag med att säga att jag tycker det var ett bra initiativ av politikerna att möta föräldrar och höra vad vi tycker INNAN man lägger ett beslutsunderlag.

 

 

3 tankar på “Det var inte bättre förr

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s