Influensa?

Vaknade förkyld och snorig i lördags men mådde ändå okej. Söndag ännu lite snorigare men mådde bra så jag åkte till Gavlerinken på Hockeyns Dag vilket jag är himla glad att jag orkade. Hade inte velat missa den matchen.

Hade fått tydliga instruktioner att jag måste kontakta sjukan om jag får 38.0 eller mer i feber och i söndags kväll hade jag 38.1 😒

Ringde 1177 och åkte sedan till akuten där jag fick komma in på ett eget rum direkt. Jag var högprioriterad och det var ju bra eftersom det var 35 personer inne på akuten då. 

De tog blodprover, blodtryck och puls. Blodtrycket var bra men pulsen var tydligen lite hög. En läkare kom och lyssnade på hjärtat och tyckte det slog lite fort 😲 Jag fick göra ett EKG vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv. Trodde det skulle ta lång tid men det var klart på några minuter. Mitt hjärta slår tydligen dubbelslag ibland. Väldigt vanligt och helt ofarligt men nu vet jag om det. 

Tog en jäkla tid att få provsvaren men när de väl kom var de OK och jag fick åka hem. Vita blodkroppar som mäter immunförsvaret var på 1.5. 

Vaknade måndag morgon ännu snorigare och med öronvärk. Ringde Pia som tyckte att HC skulle kolla i örat samtidigt som dom gjorde ren picc-line. Örat var inte rött men hade lite vätska. 

Hem och la mig på soffan och sov. Jag mådde faktiskt inte bra. Vaknade på kvällen med 39 i feber 😔 Det var bara att packa väskan och åka till akuten igen. Samma procedur som dagen innan med blodprover och EKG. Fick även lämna urinprov och sen skulle dom ta en influensaprov. MEN VILKET VIDRIGT PROV!! 7 mil långa jävla tops som dom skulle köra ner en mil i näsan! Det gick verkligen inte…. 

Provet på vita blodkroppar var nu nere på 0.37

Blev inlagd isolerad på onkologen för att inte bli utsatt för några baciller. Jag sov mest fram till lunch igår då jag började känna mig bättre. De gjorde ett nytt försök med influensaprovet och den här sköterskan var SÅ mycket bättre än plantan på akuten som trodde hon kunde tvinga ner topsen. Hon fick provet hon ville ha och svaret visade att jag inte har influensa. Tack och lov!

Tex kom och gjorde mig sällskap i 4 timmar. Då jag kände mig piggare kom även hungern men maten kan man undra över. Skulle jag bli mätt på en liten rutten korvskiva och rotmos?! Jag åt upp för jag var hungrig och det var kräm till efterrätt som jag också åt upp.

Tidigt imorse tog dom nya blodprover och sen var det bara att vänta. Hann få både frukost och lunch. Denna gång lite mer för personalen sa till om att jag skulle få det. Smockade i mig allt (2 fiskpanetter och 2 potatisar med gräddfilsås) Riktigt gott faktiskt. Fick förklarat att de flesta som ligger där inte har nån aptit så portionerna är uträknad efter näringsinnehåll därav storleken på portion.

Strax före lunch kom den unga tjejen som var läkare. Herregud! Såg ut som en ung snärta men det är väl bara att inse att man själv är gammal. Hon var jättebra och värdet för vita blodkroppar var uppe på 2.3 och inget annat hade dom hittat så jag fick åka hem. Jippi! Var påklädd och klar på 3 röda 😋

Hej då rummet! Hoppas jag aldrig behöver sätta min fot här igen.

2 tankar på “Influensa?

  1. Pingback: Inte undra på! - spicyewa.se

  2. Pingback: Vidrigt!! - spicyewa.se

Skriv gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s